fbpx
Företag Skolresor Grupper
In English In Deutsch

Mountainbike på Hafsten Resort – 13 till 17 år

När vill du
besöka oss?
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!

Mountainbike på Hafsten Resort

Hafsten Resort har en fantastisk miljö för mountainbike. Här finns flowiga stigar, tekniska utmaningar och sköna utförskörningar. Hafsten Resort ligger i direkt anslutning till Bokenäset som har en mängd områden för härlig stigcykling med inslag av vackra småvägar.

Oscar som är uppvuxen på Bokenäset har trots sina unga år tävlat internationellt under 4 år med ett stort antal topplaceringar, kört 3 VM och 3 EM med en 8:e plats på EM år 2020 som främsta placering. Oscar är svensk juniormästare i både cykelcross och mountainbike och nu 19 år gammal tävlar han som elitcyklist för Världscupteamet Team Serneke Allebike från Alingsås. Mellan sommarens världscuptävlingar och SM-lopp ser han fram mot att sprida lite cykelglädje och dela med sig av tips och trick i skogen.

Under denna sommar erbjuder Hafsten Resort i samarbete med Oscar Lind möjligheten att utforska stigar, den egna cykelglädjen och skickligheten på cykeln.

Barn 13-17 år

Max 8 deltagare

Tid 1,5 timme, kostnad 150 kr.

Tillsammans upptäcker vi Hafstens stigar på våra cyklar. Vi undersöker och testar grundläggande och lite olika cykeltekniker med olika fart utifrån de utmaningar som stigarna bjuder på och beroende på vad du själv vill. Stigarna ger goda möjligheter att få utmaningar och puls men också möjlighet att lära sig något nytt oavsett hur van cyklist du är. Vi passar också på att njuta av och testa lite fart genom skogen men också nedför och uppför stigarna. Fokus på en rolig och lite utmanande stund med puls på cykeln tillsammans med kompisarna.

Förkunskaper och utrustning: Du tycker det är kul att cykla och är nyfiken på eller vill träna på att cykla i skogen. Upplägget anpassas efter deltagarnas cykelvana. Du har cykelhjälm och lämplig klädsel (inkl lämpliga skor som sitter bra på fötterna) och vattenflaska. Du behöver inte ha speciella cykelkläder men de ska sitta på ordentligt och vara praktiska och sköna att ha när man cyklar och blir svettig. Du har en mountainbike där växlar och bromsar fungerar som de ska och däcken är pumpade. Vi testar detta innan vi cyklar iväg då strulande växlar eller dåliga bromsar kan vara farligt när vi kommer ut på stigarna. Att cykla i skogen kan innebära att man cyklar omkull och slår sig, deltagande är på egen risk och försäkringar etc ansvarar vårdnadshavare för.

Tid för aktiviteten är 19.00 till 20.30 följande datum:
15 juni, 14 juli, 21 juli, 27 juli och 5 augusti.
(Med reservation för att kursdatum kan ändras pga. ändrade tävlingsdatum.)

Förbokas direkt i receptionen, på 0522 64 41 17 eller på info@hafsten.se

Har ni bokat ett MTB-paket på Hafsten Resort och vill ha guidning på stigar i området eller passa på att få lite tips och tricks enskilt eller i mindre grupp så kontakta Oscar Lind direkt.

Tfn: 072-224 43 27

Mail: oscarlindcycling@gmail.com

MENY

Log in with your credentials

Forgot your details?

Vad
händer
idag?
calendar
Boka
mail