Företag Skolresor Grupper
In English In Deutsch

Vandringsleder

När vill du
besöka oss?
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!

Vandringsleder

På Hafsten Resort har vi fem markerade vandringsleder med olika svårighetsgrader och utsikter, samt en Mountainbike-led. Karta finns i receptionen. Två av dem leder till en av Sveriges finaste utsiktsplatser med fantastiska utsikter över skärgården.

Vandringsleder på Hafsten Resort:

Skogsslingan
Hafsten är ofta känd för sitt naturreservat men även också för sina vackra skogar. På den här vackra vandringsled vandrar du genom vacker tall och björkskog och är 4,2 km lång och delvis på landsväg.  Leden är enkel och rekommenderad för alla åldrar.

Utsikten
Utsikten väldigt bra vandring för dig som gillar att ta riktigt fina panoramabilder med fantastisk utsikt över skärgården som bakgrund. Det är även här som FlyingFox-flygningen börjar. Så om du vill bilda dig en uppfattning om vad som väntar när du flyger FlyingFoxen så kan vi rekommendera att ta en vandring upp hit innan.

Hafstenstoppen
Den här leden får du inte missa om du älskar romantiska och natursköna utsikter. Utsikten täcker hela naturreservatet, skärgården och havstensfjorden så långt ögat når. Vi har två stycken vandringsleder som leder till Hafstenstoppen. Den blåa och den ljusblåa varav den blåa är utmanande och innehåller delvis klättring. För en medelsvår upplevelse kan du välja den blåa leden.

Jättegrytan
Denna led är en mysig och enkel vandringsled som du kan ta med hela familjen i lugn och ro. På slutet av denna led finns den naturligt bildade jättegrytan som är hela 8 meter i diameter. Ta med fikakorgen, en filt och ta en den härliga havsdoften vid denna avskilda strand och låt vardagsbekymren smälta bort.

Strandpromenaden
Strandpromenaden är en mycket vacker och lätt led för mysiga promenader vid soluppgång, solnedgång eller för en härlig utflykt med barnen under en förmiddag eller eftermiddag. Ja, när som helst egentligen. Leden är delvis flisbelagt och leder genom en härlig ekedunge och fårhage som är perfekt för en liten paus där barnen kan klappa fåren och föräldrarna kan slappna av och fika.

Tipspromenaden
För dig som gillar mental och intellektuell utmaning är såklart tipspromenaden ett måste. Här hittar du tio barnfrågor och tio vuxenfrågor i vår härliga tall och björkskog. Tipspromenaden börjar vid Mini-Spat och svarslappar samt facit hittar du i receptionen.

Milen
Om du gillar en långpromenader så är milen för dig. Denna led går delvis genom vida hagar, vacker skog, mysiga bostadsområden och lantliga landsvägar. Glöm inte fikakorgen för här finns det många vackra avstickningar som lämpar sig perfekt lugna, soliga och familjära fikastunder tillsammans.

Genvägen
Från både strandpromenaden, milen, skogsslingan och utsikten når du genvägen som är en snabb avstickare till höghöjdsbanan och det nybyggda caféet där du kan sätta dig ned en stund och njuta av en kopp kaffe, te, glass, snacks och enklare förtäring i den vackra och höga tallskogen.

Herrestadsfjället
I närheten av Hafsten, strax utanför Uddevalla, hittar du även Herrestadsfjället som är en utmärkt destination för vandring. Fjället bjuder på en stundtals dramatisk natur med ett stort antal sjöar, branta sluttningar och hällmarkshedar. Klicka här för att läsa mer och se en karta över vandringsstigarna på Herrestadsfjället.

Bohusleden
För dig som gillar lite mer utmanande vandringsleder kan vi rekommendera Bohusleden. Från Hafsten är det endast 2 mil till 13:e etappen Glimmingen – Bjursjön. Du kan läsa mer om detta här.

Kuststigen
Från Uddevalla går även Kuststigen som är en häftig upplevelse för vandringsfantasten. Den består av 25 etapper och utgår från centrala Uddevalla, via Ljunskile, Stenungsund, Orust och Lysekil och vidare till de södra delarna och Sotenäs Kommun. Här kan du läsa mer om Kuststigen.

Vandringspaket för hela familjen i Solstuga med helpension

Att vandra tillsammans är en mycket uppskattad och rolig aktivitet för hela familjen.
Läs mer

Vandringspaket för två i Hotellstuga med helpension

Hafsten är den perfekta destination för dig som älskar att vandra. Det finns natursköna vandringsleder både på och utanför Hafsten.
Läs mer

Log in with your credentials

Forgot your details?

Vad
händer
idag?
calendar
Boka
mail